Pluk uw maaltijd VERS uit ons voedselbos!

Achter de camping bevindt zich een jong en meer divers bos, ter ondersteuning van de biodiversiteit. U komt hier veel vergeten rassen en curiositeiten tegen. Dankzij een poel en heuvels is op een relatief klein oppervlak een grote variatie aan beplanting mogelijk. Het voedselbos is toegankelijk via een breed schelpenpad.

De poel en het pad zijn mede mogelijk gemaakt door de Landschapstafel Voorne-Putten en de Provincie Zuid-Holland. Bekijk ook de video (van de vorige eigenaar).

 

Pluk naar hartenlust

Waar kun je nog de appelbloesem ruiken en aardbeien, noten of bloemen plukken? Bij een overnachting op onze camping mag u uw avondmaaltijd vers uit het voedselbos oogsten en op zoek gaan naar geschikte kruiden om uw maaltijd mee te garneren. Door het stimuleren van biodiversiteit willen we niet alleen de groei van de moestuin stimuleren, maar ook bijdragen aan een verbeterde, gezonde wereld waarin de mens leeft in harmonie met de natuur.

 

Fruitbomen

Op alle kampeerplekken en in de middenbermen zijn fruit- en notenbomen geplant. De fruitoogst is afgestemd op het kampeerseizoen. Bijna alle bomen geven rijke bloesem in april-mei en dragen vrucht in juni, juli, augustus en september. Ook staan er veel walnootbomen, die o.a. muggen op afstand houden.

 

Meehelpen? Van harte welkom!

Vindt u het leuk om mee te denken over en mee te werken aan het voedselbos en de moestuin? Heel graag! Ons doel is het creëren van overvloed zodat er voldoende is voor iedereen. Kennis of ervaring is niet nodig. Loop bij ons binnen voor meer informatie en volg ons ook op Facebook.com/voedselbosnieuwennoord.

Spring naar toolbar