Op de grens van land en water, omsloten door dijken, bevinden zich de Zuid-Hollandse eilanden. Deze worden gescheiden door het Haringvliet, wat sinds 2018 weer in verbinding staat met de zee door het ‘kierbesluit’. De Maasvlakte, een ander Hollands hoogstandje, de Rotterdamse haven en de Noordzee omzomen de andere drie zijden van het eiland Voorne-Putten. Een eiland van contrasten. Wij beloven u: aan één week heeft u niet genoeg!

 

 • Tiengemeten
  Tiengemeten
  Tiengemeten ligt middenin de machtige delta van Zuidwest-Nederland, waar Rijn, Maas en Schelde uitmonden in zee. U kunt Tiengemeten bezoeken met een pontje; wandelend of op de fiets.
 • Beningerslikken
  Beningerslikken
  Op een paar minuten lopen van de camping vind u een natuurgebied van bijna 300 hectare. Vogelspotters vinden er ganzen, wulpen en de blauwborst. Het is mooi fietsen over de dijken.
 • Vestingstad Hellevoetsluis
  Vestingstad Hellevoetsluis
  De historische haven en vesting van Hellevoetsluis uit het begin van de 17e eeuw is aangelegd om de oorlogs- en handelshaven te versterken. De door Piet Hein buitgemaakte zilvervloot werd hier aan wal gebracht.